Alice in Wonderland (glaskleuring met tekst)

Alice in Wonderland (glaskleuring met tekst)

Inventarisatienr.: K-115
Kunstenaar: Anna Thalia Benus
Straatnaam: Canadaplein 2, In tussenwand foyer
  Centrum/Binnenstad West
Jaar van plaatsing: 2000

Omschrijving:

Anna Thalia Benus (Lonneker, 1958) heeft een opleiding Monumentale Vormgeving en Vrije Schilderkunst gevolgd op de Akademie St. Joost in Breda (lees meer op website: http://annathaliabenus.blogspot.com)

Het kunstwerk/ornament is geïnspireerd op Alice in Wonderland een (kinder)boek uit 1865 van Lewis Carroll. Het verhaal wordt gezien als modern sprookje. De kunsttoepassing is een combinatie van beeld en geluid. Het gaat om invitatie en verleiding, waarbij ook de twee buffetten in de bovenfoyer zijn betrokken. Theater is 'Roes' en 'drink me' doet je (ego) van afmeting veranderen, zoals Alice na het drinken uit een flesje. Het maakt het je mogelijk een 'andere wereld' te ervaren. Van de glazen foyerwand is een deel blauw en een deel groen gekleurd. In het glas zijn strofen uit Alice in Wonderland geetst.

In 2012 werd onderging het theater een ingrijpende verbouwing waardoor delen van het kunstwerk, zoals de gekleurde glaswanden met tekst, zijn verplaatst. De twee buffetten konden niet worden herplaatst en zijn ontmanteld.

Plattegrond:

Navigatie